Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

5 tot 14 dagen sneller herstellen door ikHerstel-app

De app ikHerstel is een van de genomineerden voor de Zinnige Zorg Award 2021 die VGZ uitreikt. De app geeft patiënten na een operatie gepersonaliseerd hersteladvies. Patiënten herstellen hierdoor 5 tot 14 dagen sneller.

Onderzoek wijst uit dat patiënten vaak praktische vragen hebben, zich aan hun lot voelen overgelaten en/of een gebrek aan eenduidige informatie en adviezen ervaren als het gaat om hun herstel, meldt IkHerstel op haar website. De app haalt deze onzekerheden weg door het bieden van eenduidige door zorgprofessionals samengestelde adviezen.

Gepersonaliseerd herstelplan

Via de app krijgt een patiënt voorafgaand aan de geplande operatie een gepersonaliseerd herstelplan. In dit overzicht staat wanneer de patiënt relevante activiteiten naar verwachting weer mag uitvoeren en in welke mate. Hierdoor weet een patiënt beter waar hij of zij aan toe is.

Omgeving

Door het herstelplan kan de patiënt de verwachtingen van het herstel ook beter bespreken met de omgeving, zoals familie, thuiszorg, de werkgever en verenigingen.

Zinnige zorg award

De Zinnige Zorg Award is bedoeld om slimme oplossingen die beter zijn voor de patiënt én voor de zorg te stimuleren. Dit jaar zijn veertien slimme oplossingen genomineerd. De winnaar ontvangt 10.000 euro die kan worden besteed aan het verder brengen van het idee. Stemmen kan tot en met 30 mei.

Update: ikHerstel heeft de eerste prijs van de Zinnige Zorg Award in de wacht gesleept 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.