Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akwa GGZ onderzoekt het gebruik van ggz-zorgstandaarden

Akwa GGZ en de Nederlandse ggz onderzoeken binnen teams van ggz-professionals hoe zorgstandaarden deel uitmaken van hun dagelijkse praktijk. Het rapport wordt ingezet om teams beter te ondersteunen bij de implementatie van en voor de verbetering van zorgstandaarden.

Dominique Vijverberg, directeur van AKWA GGZ, onderstreept het belang van zorgstandaarden binnen de ggz om goede zorg te kunnen leveren aan mensen met uiteenlopende psychische aandoeningen. Vijverberg tegen Zorgvisie: “Als je kijkt naar de ggz hebben we een redelijk complete set aan kwaliteitsstandaarden. Maar de meeste daarvan zijn in de afgelopen 4 tot 5 jaar ontwikkeld. Bij continue kwaliteitsverbetering moet je kijken naar het gebruik van de zorgstandaarden in de praktijk. We willen via dit onderzoek beter zicht krijgen op het gebruik van de standaarden in de praktijk en onderzoeken waar de standaarden onvoldoende aansluiten op de praktijk van de ggz-professional, zodat ze verbeterd kunnen worden.”

Onderzoek

Circa 100 tot 150 teams vullen voor het onderzoek vragenlijsten in. Vijverberg: “Dat gaat om ongeveer 1.000 tot 1.500 ggz-professionals. Wij vragen hun ervaringen met het werken met standaarden en krijgen zo zicht op een honderdtal teams.”

Rapport

Eind dit jaar brengt Akwa GGZ samen met de Nederlandse ggz een rapport uit over het onderzoek. Wij hopen tegen die tijd ook te concluderen wat dat betekent voor de standaarden en voor het verder verbeteren van de kwaliteit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.