Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Animatie brengt samenhang tussen VIPP-programma’s in beeld

Er zijn inmiddels zes verschillende VIPP-programma’s, programma’s die de uitwisseling van patiëntgegevens in de Nederlandse gezondheidszorg moeten verbeteren. Om de samenhang tussen de verschillende programma’s te laten zien, is een animatie van de patiëntreis gemaakt.

“Elk VIPP-programma heeft specifieke doelstellingen en kent een eigen tijdlijn”, lichten de makers toe. “Zorginstellingen maken keuzes en doen aanpassingen die passen bij het VIPP-programma waaraan zij deelnemen. Om bij te kunnen dragen aan de gezamenlijke ambitie, is het voor betrokkenen handig om inzicht te hebben in de samenhang tussen alle VIPP-programma’s.”

Hoe die samenhang eruit ziet, wat dat betekent voor de zorgprofessional en wat het voordeel is voor de patiënt, is in beeld gebracht aan de hand van een patiëntreis. In een animatie van 10 minuten zien we een fictieve patiënt die in de periode van ongeveer een jaar met veel verschillende zorgaanbieders te maken krijgt. De reis maakt duidelijk op welke momenten de VIPP-programma’s elkaar raken en uitwisseling van gegevens relevant is.

De animatie is tot stand gekomen met medewerking van VIPP OPEN, VIPP Babyconnect, VIPP InZicht, VIPP GGZ, VG VIPP en VIPP 5.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.