Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App voorkomt onnodig controlebezoek aan SEH

Patiënten met eenvoudige letsels, zoals botbreuken, verstuikingen en lichte verwondingen, die gezien worden op de SEH door de traumachirurg komen vaak standaard terug voor policontroles. Een controlebezoek is echter lang niet altijd nodig. Met de Virtual Fracture Care app kunnen patiënten thuis aan hun herstel werken

De app is ontwikkeld door traumachirurgen Marike Kokke en Henk Jan Schuijt van het St. Antonius Ziekenhuis. Ze ontwikkelden de app samen met collega’s van het OLVG.

Regie over eigen herstel

Schuijt: “Midden in de coronacrisis zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe aanpak. We hoorden dat onze Santeon-collega’s van OLVG met dezelfde vraag worstelden en dat zij daarvoor al een app hadden ontwikkeld. De patiënt moet meer regie over het eigen herstel krijgen was ook daar het idee. We zijn gaan samenwerken met OLVG en dat heeft geresulteerd in de Virtual Fracture Care app.”

Behandelplan

Patiënten met eenvoudige en stabiele letsels, zoals botbreuken, verstuikingen en lichte verwondingen, hoeven dankzij de app niet standaard meer terug te komen op de polikliniek. De app geeft de patiënt in zijn eigen omgeving informatie over het letsel, het behandelplan en het hersteltraject.

Zinnige zorg

Ook bevat de app oefeningen en instructievideo’s. Dit is nieuw in Nederland. Schuijt: “In een tijdperk waarin zinnige zorg steeds belangrijker wordt is dit misschien wel hoe de polikliniek van de toekomst meer en meer zal gaan functioneren.”

Breuklijn

De Virtual Fracture Care app is gratis te downloaden voor iedereen. Naast de informatievoorziening via de app is er een speciaal telefoonnummer ingericht, de Breuklijn. Patiënten kunnen die bellen met vragen, bijvoorbeeld wanneer zij toch klachten houden. Het blijft dan uiteraard mogelijk om toch een controleafspraak te maken.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.