Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arbeidsgeneeskundige ondersteunt kankerpatiënten Radboudumc

Kankerpatiënten ondervinden tijdens en na hun herstel nog veel problemen op het werk. In het Radboudumc kunnen ze met hun vragen terecht bij klinisch arbeidsgeneeskundige Desiree Dona.

Suzanne Kaal, internist-oncoloog bij het Radboudumc, ziet op haar spreekuur veel kankerpatiënten met vragen en problemen rondom hun werk, zo vertelt ze in een interview op de SER-conferentie Zorg voor Werk.

Perspectief

Kaal verwijst deze patiënten in veel gevallen door naar klinisch arbeidsgeneeskundige Desiree Dona, waar ze antwoord op veel vragen krijgen. Desiree Dona:  “Mensen zijn verrast als ze horen wie ik ben en wat ik doe omdat het een nieuwe vorm van zorgverlening is. Vervolgens halen ze opgelucht adem. Eigenlijk is steevast de afloop na het eerste gesprek dat er zoveel vragen beantwoord zijn  en dat er in ieder geval weer perspectief komt op werkhervatting.”

Totaalpakket

Kaal raadt ziekenhuizen aan een arbeidsdeskundige op te nemen in het behandelteam. “Dat hoort in het totaalpakket van zorg die je levert.”

Bekijk hier het interview:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.