Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arts en patiënt Warner Prevoo spreekt op jaarcongres Qruxx

Na jarenlang kankerpatiënten te hebben behandeld in het AVL, kreeg hij zelf longkanker. Sindsdien verbaast hij zich over veel dingen. Die verbazing deelde Warner Prevoo al op Qruxx.nl. Dat gaat hij ook doen op het jaarcongres.

Prevoo werkt als op dit moment als interventieradioloog in het OLVG. En dat blijft hij doen zo lang het kan, zo vertelde hij op Qruxx.nl “Het gaat nu goed met me, maar dat kan zo omslaan. Hoe lang ik nog heb? Geen idee. Veel patiënten willen van hun arts een prognose horen, maar die kan en moet een arts niet hoeven geven.”

Geen andere arts

De ziekte heeft van Prevoo geen andere arts gemaakt. “Volgens mij ben ik altijd al mezelf geweest. Ik probeerde altijd al de tijd te nemen om de patiënt te leren kennen en met humor het ijs te breken. Patiënten zetten mij niet op een voetstuk en dat moet ook niet.”

Onplezierig

toch doet hij wel dingen anders sinds hij weet hoe voelt om kanker te hebben. “Een voorbeeld. Ik weet nu pas hoe onplezierig het is om een biopt te ondergaan. Ik zei net als andere artsen altijd heel gemakkelijk ‘We nemen even een bioptje. Dat kan ik nu niet meer.”

Prevoo deelt zijn ervaringen op het jaarcongres De Qruxx van Kwaliteit van 5 november 2019. Andere sprekers zijn onder andere Kees Ahaus, Monique Slee-Valentijn en Joris van Eijk. 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.