Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beloon medisch specialisten op meer dan alleen productie

De toekomst vraagt om zinnige en kwalitatief hoogstaande zorg. Medisch specialisten in het ziekenhuis spelen een grote rol om samen met het ziekenhuis die zorg te leveren. Het helpt dan als de financiële prikkels goed liggen.

Performation HOTflo ontwikkelde het Prestatiemodel. Dit model is gebaseerd op KPI’s die zowel belangrijk zijn voor artsen als voor hetziekenhuis. De KPI’s gaan in op diverse deelgebieden, zoals: kwaliteit van zorg, productiviteit, werklast en werklust, begroting en omzet.

Artsen zetten zich elke dag in om de beste zorg te leveren. In veel ziekenhuizen is de beloning van artsen gebaseerd op hun productie.Belangrijke verbeterdoelen krijgen hierdoor minder aandacht. Denk daarbij aan zinnige zorg of capaciteitsbenutting. Hoe kan het ziekenhuis dezorg verbeteren door doelstellingen van het ziekenhuis te behalen en tegelijkertijd artsen ervoor belonen om dit op te pakken.

Toegevoegde waarde

Het Prestatiemodel helpt hierbij. Aan de hand van dit model worden medisch specialisten beloond op basis van hun toegevoegde waarde in plaats vanalleen hun productiviteit. Dat gebeurt in vier stappen.

In stap 1 worden samen met het bestuur en medisch specialisten strategische doelen bepaald. Een strategisch doel kan zijn om zinnige zorg televeren.

In stap 2 worden de KPI’s bepaald die helpen dit doel te bereiken.

In stap 3 wordt gekeken naar de prestaties. Dit gebeurt iedere dag. Zo praat je over de patiënt van gisteren in plaats van de patiënt van maandengeleden.

In stap 4 wordt vastgesteld hoe groot de verbetering is en welke beloning daar voor artsen tegenover staat. Zo krijgen zij een goede en eerlijkewaardering op alle aspecten.

Een eerlijke beloning

Met het Prestatiemodel verbeteren ziekenhuis en specialisten samen de zorg. Ziekenhuizen behalen hun doelen, patiënten krijgen nog beter zorg enmedisch specialisten een eerlijke beloning.

Bekijk de video op www.performation.com/prestatiemodel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.