Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bovengemiddeld goede kankerzorg door regionale samenwerking

De nauwe samenwerking tussen drie ziekenhuizen binnen ARTZ Oncologisch centrum levert "erg goede zorg" op. Dat blijkt uit kwaliteitscijfers die het samenwerkingsverband presenteert.

Robert van Schijndel, programmadirecteur ARTZ: “We vergelijken onze kwaliteitscijfers voortdurend met elkaar, met de kwaliteitsnormen en met de landBelijke cijfers. Als we zien dat we onze zorg kunnen verbeteren, starten we een verbetertraject. We kijken naar mogelijke oorzaken, brengen verbeteringen in kaart en voeren de verbeteringen zo snel mogelijk door. Zo leren de ziekenhuizen van elkaar en maken we gebruik van elkaars expertise.”

Ervaring

De analyse van de kwaliteitscijfers over 2020 laat zien dat de kwaliteit van onze zorg erg goed is, vervolgt de programmadirecteur. “Heel vaak zijn onze resultaten beter dan het Nederlandse gemiddelde. Dat zien we bijvoorbeeld aan cijfers over complicaties na een operatie voor long- of maagkanker. Doordat deze operaties plaatsvinden op een of twee locaties in onze regio, neemt de ervaring van die teams toe. Met betere behandelresultaten als gevolg.” Bij ongeveer 215 patiënten wordt jaarlijks besloten om de behandeling uit te voeren in een van de andere ARTZ-ziekenhuizen, omdat deze daarin is gespecialiseerd.

Samenwerking

Binnen het ARTZ Oncologisch centrum werken Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Radiotherapiegroep nauw samen op het gebied van oncologische zorg. Ze bespreken zo’n 3.000 patiënten per jaar en functioneren als het ware als één oncologisch centrum voor de regio Ede-Arnhem-Doetinchem, met 1,2 miljoen inwoners.

De kwaliteitscijfers van het samenwerkingsverband over 2020 zijn hier te vinden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.