Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brochure over vernieuwing in verpleeghuiszorg verschenen

Op 20 juni verscheen een overzichtspublicatie over de beweging ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg’. Verspreid over bijna honderd pagina’s biedt ‘Zicht op vernieuwing’ een inkijkje in het reilen en zeilen van acht zorgorganisaties die werken aan zorg waarin niet de regels maar de mensen voorop staan.

De publicatie komt met inzichten over de manier waarop zorgorganisaties radicaal kunnen vernieuwen en hun zorg kunnen organiseren rondom de relatie tussen bewoner, naasten en medewerkers. Naast deze inzichten vindt de lezer in ‘Zicht op vernieuwing’ concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Vernieuwing

De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties droomt van verpleeghuiszorg waarin mensen het belangrijkst zijn. Het gaat volgens de initiatiefnemer LOC Zeggenschap in zorg om wat er speelt in de relatie tussen de bewoners, hun naasten en zorgmedewerkers en wat voor hen van waarde is. Dit vraagt volgens  om vernieuwing van de huidige verpleeghuiszorg, die steeds meer een medisch model is gaan volgen en ‘gedicteerd’ wordt door regels en protocollen.

Successen

‘Zicht op vernieuwing’ bevat bijdragen vanuit acht van de circa vijftig zorgorganisaties die nauw betrokken zijn bij de beweging: Archipel, Sensire, Surplus Zorg, Topaz, Viattence, Warm Thuis, Woonlandschap De Leyhoeve en Zonnehuisgroep Amstelland.  Beeldbepalers van deze organisaties bespreken uitdagingen en dilemma’s, maar gaan ook in op oplossingen en grote en kleine successen.

Naar de publicatie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.