Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtzorg wil proeftuin met uitkomstbekostiging wijkverpleging

Buurtzorg wil een proeftuin met een bekostigingsmodel dat is gebaseerd op uitkomsten van zorg. Directeur Jos de Blok heeft zijn initiatief besproken met de minister van VWS en de NZa-top.

Uitkomstgerichte bekostiging geldt als heilige graal in de gezondheidszorg. Wat is er beter dan zorgaanbieders belonen voor goede uitkomsten van zorg? Het probleem met uitkomstgerichte bekostiging is het ontbreken van goede uitkomstmaten van zorg.

Verbeteren met Omaha

Voor de wijkverpleging wil Buurtzorg daar Omaha-scores, cliënttevredenheid en de ureninzet per cliënt gebruiken. Omaha is een classificatiesysteem in de wijkverpleging voor problemen van cliënten en de interventies die daarbij passen. Meer dan 90 procent van de thuiszorgorganisaties maakt al gebruik van het classificatiesysteem Omaha. Het koppelt diagnoses aan interventies en uitkomsten. Via Omaha kan de wijkverpleging de meerwaarde van interventies vaststellen en zorgen voor een permanente leercyclus.

Lees verder op Zorgvisie: Buurtzorg wil experiment met uitkomstbekostiging wijkverpleging

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.