Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campagne voor telebegeleiding ‘Thuis kan het ook’ van start

Het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg start 16 november met de campagne Thuis kan het ook. Deze campagne roept patiënten op om bij hun zorgverlener te vragen naar de mogelijkheden van telebegeleiding.

Door patiënten thuis hun gewicht, bloeddruk en hartslag te laten meten, kan het ziekenhuis op afstand volgen hoe het met hun gezondheid gaat. Voor die controles hoeven zij dan niet meer naar het ziekenhuis. Patiënten die zelf meten, krijgen meer inzicht in hun gezondheid. Dat geeft ze meer regie en een veilig gevoel, waardoor de kwaliteit van hun leven toeneemt.

De keuze voor telebegeleiding maken patiënten samen met hun arts of verpleegkundige. Op de website Thuiskanhetook.nl staat meer informatie en ervaringsverhalen.

Flinke boost

De campagne Thuis kan het ook is ontwikkeld met patiënten, patiëntverenigingen, zorgverzekeraars, ziekenhuizen. Samen verspreiden ze de campagne met als doel het gebruik van telebegeleiding een flinke boost te geven. Iedereen die wil meedoen, kan de communicatietoolkit op de website downloaden.

Zelf om vragen

Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie pleit voor een grote digitale beweging: “Als Patientenfederatie Nederland willen we dat mensen weten dat telebegeleiding bestaat en wat dit voor hen kan betekenen. Zodra ze er zelf om gaan vragen, brengen patiënten zelf een grote digitale beweging op gang. Zodat snel veel meer mensen kunnen profiteren van ziekenhuiszorg in hun vertrouwde thuisomgeving.”

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.