Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Catharina Ziekenhuis wint Patient Centricity Award 2023

Het Catharina Ziekenhuis heeft dit jaar de Patient Centricity Award gewonnen. Het ziekenhuis won met het project ‘Nazorg voor de borstkankerpatiënt buiten het ziekenhuis in een vrouwencentrum’.

De Patient Centricity Award wordt jaarlijks uitgereikt ter bekostiging of ontwikkeling van patiëntgerichte projecten en is een initiatief van farmaceut Takeda. Aan de Patient Centricity Award is een geldprijs verbonden van 10 duizend euro, een zogeheten ‘unrestricted educational grant’ van initiatiefnemer Takeda Oncology. De winnaar werd deze week bekend gemaakt tijdens het VSO voorjaarssymposium, het symposium voor verpleegkundig specialisten oncologie.

Softe aspecten

Karin Schauwaert-Vijfvinkel, verpleegkundig specialist oncologie, nam namens het gehele team de award in ontvangst. Zij licht het winnende project verder toe: “Heel bewust zijn de nazorg en nacontrole uit elkaar gehaald. De controle bestaat vooral uit beeldvormende onderzoeken, die eens per jaar worden gedaan. De nazorg behelst veel meer softe aspecten, die zeker zo belangrijk zijn. Als verpleegkundig specialist speel je hier een belangrijke rol in, maar loop je ook tegen de grenzen van het ziekenhuis aan. Niet alles kan in de tweede lijn. Door in een vrouwencentrum te participeren ervaren we veel kortere lijnen en ook actieve betrokkenheid van de andere zorgverleners, zodat we veel beter weten waar patiënten baat bij kunnen hebben in de nazorgfase.”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.