Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Citrienfonds gaat door met vier thema’s

Het Citrienfonds, dat in 2014 voor vier jaar in het leven was geroepen om te zorgen voor de juiste zorg met de juiste informatie op de juiste plek, gaat nog vier jaar verder.

Het fonds, dat een initiatief is van Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra, gaat de komende vier jaar door met vier thema’s: registratie aan de Bron (hoe kun je zorginformatie in een keer goed vastleggen zodat je het op verschillende manieren kunt hergebruiken), regionale oncologienetwerken (op welke manier kun je de beste zorg voor patiënten met kanker organiseren), e-health (welke nieuwe innovatieve e-Health vormen van zorg zijn er) en doen of Laten (besluiten om diagnostiek, een verrichting of ingreep juist niet uit te voeren omdat de meerwaarde ontbreekt).

Sturen op kwaliteit

Het vijfde thema: Sturen op Kwaliteit,  is vanaf april 2019 geen onderdeel meer van het Citrienfonds. De resultaten en inzichten krijgen een plek in nieuwe kwaliteitsprogramma’s van het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg over waardegedreven zorg en nieuwe vormen van verantwoorden.

Uit het programma Sturen op Kwaliteit komen praktische resultaten die nu al voor alle ziekenhuizen toegankelijk en bruikbaar zijn. Zo is er bijvoorbeeld een stappenplan om met zorgprofessionals, patiënten en bestuurders te komen tot een kernset van waardevolle stuurinformatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.