Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan gaat kwaliteit wijkzorg verhogen

Verpleegkundigen en verzorgenden willen goede wijkzorg leveren. Om dit te bereiken, gaat Cordaan het Amsterdams Wijkverpleegkundig Collectief oprichten.

Vanaf januari 2019 werken wijkteams in het Wijkverpeegkundig Collectief onder leiding van een teamcoördinator. Op deze manier kunnen teamleden zich volledig richten op het leveren van kwalitatief goede zorg. De wijkverpleegkundige kan beter invulling geven aan het vak, zoals beschreven in het Kwaliteitskader Wijkverpleging 2018. 

Regierol

De wijkverpleegkundigen uit het collectief hebben de regierol. Zij bepalen zelf wanneer zij cliënten bezoeken en zorg verlenen. Elke wijkverpleegkundige is eindverantwoordelijk voor circa vifjftig cliënten. Binnen het collectief krijgen de wijkverpleegkundigen de ruimte om aan de ontwikkeling van hun vak en vakinhoudelijk leiderschap te werken, door middel van themadagen, intervisie en scholing.

Preventie

Ook krijgen zij de ruimte om binnen hun wijk, samen met andere partners in de wijk, te werken aan preventie. Dit alles met als doel de kwaliteit van zorg voor de ouderen in Amsterdam te bevorderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.