Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diabeter uitgeroepen tot wereldwijd voorbeeld voor waardegedreven zorg

Het World Economic Forum heeft het Nederlandse Diabetescentrum Diabeter uitgeroepen tot een van de wereldwijde voorbeelden voor innovatieve waardegedreven zorg. Het World Economic Forum kent deze titel toe aan Diabeter als zijnde ‘een geavanceerd en impactvol initiatief dat leidend is in het versnellen van op waarde gebaseerde gezondheidszorg wereldwijd'.

Voor Diabeter is de titel een erkenning voor het concept dat de oprichters in de afgelopen jaren volledig hebben gebouwd op de zes pijlers van waardegedreven zorg, ofwel Value Based Healthcare (VBHC). Een betere uitkomst voor de patiënt is hierbij het doel.

Bij diabetes is dat doel een leven zonder de beruchte complicaties dus met een hoge levenskwaliteit. Doordat Diabeter de zorg volgens de VBHC-principes levert en zich volledig richt op de uitkomst voor de patiënten, leidt dat tot minder leed en lagere kosten. Daaraan liggen data en analyses ten grondslag die altijd inzichtelijk zijn voor alle behandelaren, en ook voor de patiënten.

Haalbaar en betaalbaar

Henk-Jan Aanstoot, medeoprichter van Diabeter en kinderarts, is blij met de benoeming van het World Economic Forum. Hij ziet in zijn dagelijkse praktijk dat de waardegedreven aanpak van Diabeter voor patiënten een toekomst zonder complicaties haalbaar en betaalbaar maakt.

Vier voorbeelden

Het World Economic Forum, dat zich toelegt op het verbeteren van de toestand van de wereld, is de Internationale Organisatie voor Publiek-Private Samenwerking. De Global Coalition for Value in Healthcare, ondergebracht bij het World Economic Forum, is een publiek-private samenwerking die als doel heeft de op waarde gebaseerde transformatie van gezondheidszorgsystemen te versnellen.

De Global Innovation Hub for Value in Healthcare dient als samenwerkingsplatform om de verschuiving naar op waarde gebaseerde gezondheidszorgsystemen over de hele wereld te versnellen. En heeft vier wereldwijde voorbeelden geselecteerd in Nederland, Portugal, Wales en Denemarken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.