Validering / kennisdeling

DICA lanceert nieuwe functionaliteit

Om de uitwisseling van kennis en zorgresultaten te boosten, hebben DICA en MRDM een nieuwe dasboardfunctionaliteit ontwikkeld. Deze biedt vakgroepen de mogelijkheid hun eigen prestaties te vergelijken met andere ziekenhuizen en het landelijk gemiddelde.

DICA maakt de kwaliteit van zorg inzichtelijk met betrouwbare vergelijkingen en analyses. Tot nu toe konden zorginstellingen enkel hun eigen behandelresultaten zien en afzetten tegenover het landelijk gemiddelde. Inzicht in de prestaties van andere zorginstellingen waren anoniem.

Nieuwe benchmarkt

De functionaliteit, genaamd Connect, gaat daarop verder in het dashboard. Connect genereert een aanvullende, nieuwe benchmarkt van zorginstellingen naar keuze en toont in een overzicht de uitkomsten van samenwerkende organisaties. Op basis van de getoonde behandelkeuzes en resultaten kunnen vakgroepen daardoor zien hoe ze scoren en hun prestaties vergelijken met die van andere ziekenhuizen en het landelijk gemiddelde. “Dit onderbouwt de gezamenlijke discussie over de kwaliteit van zorg”, aldus DICA.

De nieuwe functionaliteit is kosteloos beschikbaar voor zorginstellingen en bereikbaar via de omgeving van Codman Indicatoren en Exploratief.

Reacties