Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

DICA maakt nieuwe organisatiestructuur en nieuwe bestuurder bekend

DICA maakt deze maand zijn nieuwe organisatiestructuur bekend. Bij de nieuwe structuur hoort ook een nieuwe bestuurder. Bente Jorritsma is per april voorzitter van de raad van bestuur. Huib Cense is aangetreden als voorzitter van de raad van toezicht.

De raad van bestuur bestaan naast Jorritsma uit Hubert Prins en Rob Tollenaar, die eerder al deel uitmaakten van het bestuur. De raad van toezicht onder leiding van oud-bestuurder Huib Cense heeft Monique Bos, Deborah Cheng, Koos van der Hoeven en Marcel Verheij als leden.

Verdiepen en uitrollen

De aanpassingen in de organisatie en het bestuur en toezicht horen bij een nieuwe fase in de ontwikkeling van DICA, dat kwaliteitsregistraties voor de zorg ontwikkelt. De organisatie faciliteert nu 22 kwaliteitsregistraties voor meerdere disciplines en diverse aandoeningen. “In de volgende fase zal DICA een strategie van verbreden en verdiepen uitrollen”, laat DICA weten. “De kwaliteitsregistraties zijn destijds opgezet ‘door dokters voor dokters’. De afgelopen jaren is het werk erop gericht om juist voor patiënt en dokter de gegevens inzichtelijk te maken. Om door spiegelinformatie verdere kwaliteitsverbetering te stimuleren, maar ook om in het kader van samen beslissen, dokter en patiënt in de spreekkamer te kunnen ondersteunen met ‘real world data’. Informatie toegesneden op de individuele patiënt over uitkomsten van mogelijke behandelingen.”

DICA slaat de vleugels verder uit door concrete samenwerkingsverbanden in het zorgveld aan te gaan. “Deze verschillende samenwerkingen, kennisdeling en uitwisseling van expertise hebben als doel om de beschikbare data nog beter te benutten en aan te sluiten op de behoefte van de patiënt, zorgverlener, de bestuurder en de beleidsmaker. Zo zal DICA bijvoorbeeld, naast de bestaande relatie met SKR (Samenwerkende Kwaliteitsregistraties), ook nauwere samenwerking opzoeken met de Patiëntenfederatie Nederland en IKNL.”

In februari 2015 begon ik als redacteur bij Skipr. Zorgvisie was toen nog de grote concurrent. Sinds 2019 maken we met één redactie deze twee titels én Qruxx, ons platform over waardegedreven zorg. Nog altijd schrijf ik met veel interesse over de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg, van vastgoed en finance tot de belangen van patiënten en zorgmedewerkers. Daarnaast ben ik nu adjunct-hoofdredacteur. Met veel trots draai ik als spil in de goed geoliede machine die onze redactie is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.