Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

DICA start kwaliteitsregistratie liesbreuk

DICA is een nieuwe kwaliteitsregistratie gestart. Het gaat om een registratie voor liesbreuk. “Met deze registratie geven we invulling aan de ambitie vanuit de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) om inzicht te gaan bieden in de kwaliteit van zorg rondom liesbreuk”, laat DICA weten.
Usage: Journal Inside 12614_064_010 (2020) Usage: Journal Inside 12614_064_010 (20200917) Usage: Online (20201029)

Liesbreukoperaties komen veelvuldig voor in Nederland. Liesbreuk is ook een van de 50 ziektebeelden waarvoor in het hoofdlijnenakkoord is afgesproken dat er meer transparantie moet komen over de kwaliteit van zorg.

Impact

“Door de huidige klinische praktijk qua behandelkeuzes en patiëntkarakteristieken via het Codman dashboard voor arts en ziekenhuis inzichtelijk te maken, kan de kwaliteit van zorg geëvalueerd en zo mogelijk verbeterd worden. Kleine verbeteringen kunnen, door de grote aantallen, al een grote impact hebben. Om de registratielast te beperken, wordt voor deze registratie in deze eerste fase gebruik gemaakt van financieel administratieve data, ook wel bekend als DBC-data”, aldus DICA.

Voor de ontwikkeling van deze registratie is MRDM betrokken als dataverwerker. De inhoud van de registratie is vastgesteld met de vanuit de NVvH gemandateerde Clinical Audit Board.

Deelname aan de registratie is voor zorginstellingen gratis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.