Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie regio’s aan de slag met kwaliteit verloskundige zorg

Drie regio’s gaan deze maand aan de slag met kwaliteitsverbetering in de verloskundige zorg. De regio’s Rijnmond, Amsterdam en Alphen aan den Rijn doen mee aan het project ‘Implementatie kwaliteit van verloskundige zorg in de regio’.

In Alphen aan den Rijn wil geboortezorg-organisatie Vivre gerichter communiceren met zwangere vrouwen rondom bepaalde contactmomenten tijdens de zwangerschap. Verve in regio Rijnmond wil de verbetercyclus inzetten rondom de eerstelijns geboortekamers die in de regio beschikbaar zijn. EEVA in Amsterdam kijkt hoe spiegelinformatie, ontwikkeld met bestaande registratiedata, ingezet kan worden om een verbetercyclus te starten en monitoren.

Plan Do Check Act

Een doel van het project is dat elke eerstelijns verloskundigenpraktijk een verbetercyclus kan doorlopen. Er wordt onderzocht wat er nodig is om in de eerste lijn te kunnen gaan werken met een PDCA-verbetercyclus. Ook wel een Plan Do Check Act cyclus, waar met een gestructureerde methode een verbetercyclus wordt doorlopen. Door de cyclus te herhalen wordt er constant gewerkt aan verbeteren van kwaliteit. Ook is er doorlopend aandacht voor kwaliteit en zorg doordat ‘verbeteren’ op de werkagenda gezet wordt en terugkomt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.