Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste revalidatieprogramma voor coronapatiënten beschikbaar

Revalidatiecentrum De Hoogstraat ontwikkelde een specifiek revalidatieprogramma voor corona-patiënten die lang op de Intensive Care opgenomen zijn geweest

Lange Intensive Care opname leidt in veel gevallen tot forse fysieke beperkingen, psychologische aandoeningen en bij corona-patiënten waarschijnlijk ook tot ernstige longaandoeningen.

Intensief behandelprogramma

Een intensief behandelprogramma is nodig om terug te keren naar het vertrouwde leven. Het behandelprogramma ‘COVID-19 Post IC’ van De Hoogstraat Revalidatie is opgesteld door Joris de Graaf, arts-assistent, en Michael Brouwers, revalidatiearts, van De Hoogstraat Revalidatie.

Diverse collega’s uit het hele land hebben vanuit verschillende disciplines bijdragen geleverd om de meest recente kennis op dit terrein bijeen te brengen.

Indicatie

Post-IC patiënten worden in De Hoogstraat Revalidatie behandeld volgens dit programma. Het is aan de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen en Revalidatie Nederland ter beschikking gesteld.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.