Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eric Hans Eddes verruilt DICA voor ICHOM

Eric Hans Eddes, directeur en een van de oprichters van Stichting Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA), gaat per 1 juli 2021 aan de slag voor International Consortium for Health Outcomes Measurement (ICHOM). Daar gaat hij het leadershipteam ondersteunen bij de strategische koers.
Eric Hans Eddes gaat in juli aan de slag bij ICHOM

Eddes heeft een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een infrastructuur waarmee we in Nederland de kwaliteit van zorg kunnen meten om te leren en te verbeteren, meldt DICA. Zelf zegt Eddes: “De afgelopen tien jaar heb ik met ontzettend veel plezier voor DICA gewerkt en heb ik van dichtbij kunnen zien hoeveel impact we kunnen realiseren wanneer we als zorgprofessionals gegevens blijven uitwisselen.”

20 landelijke registraties

Eddes is tien jaar lang betrokken geweest bij DICA. “We begonnen met één registratie voor darmkanker, inmiddels faciliteren we twintig landelijke registraties voor verschillende aandoeningen.” De stichting levert deze informatie aan ziekenhuizen via dashboarding, ondersteunen ziekenhuizen bij het optimaliseren van gegevensaanlevering en heeft samenwerkingen opgezet met belangrijke partners zoals Zorginstituut Nederland, Federatie Medisch Specialisten en andere kwaliteitsregistraties in Nederland.

ICHOM

Over ICHOM zegt Eddes: “ICHOM maakt zich op internationaal niveau hard voor het delen van kwaliteitsinformatie waardoor we patiëntuitkomsten wereldwijd kunnen delen. In mijn nieuwe rol bij ICHOM zal ik veel van wat wij bij DICA hebben geleerd meenemen. Op internationaal gebied kunnen partijen nog veel leren van hoe wij kwaliteitsregistraties in Nederland hebben ingeregeld en de aansluiting daarvan met de beroepsgroep.”

Bente Jorritsma, adjunct-directeur van DICA, zal de rol van Eddes overnemen en vormt samen met Michel Wouters en Hubert Prins de directie van DICA.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.