Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Florence krijgt regie over complexe wondzorg

Florence gaat de regie voeren in de regio Haaglanden over de zorg aan cliënten met complexe wonden. Complexe wonden zijn wonden die moeilijk genezen en waarvoor extra zorg nodig is, bijvoorbeeld in het geval van ernstige decubitus. Door een professionele wondbeoordeling, het inzetten van de juiste behandeling en het regelmatig evalueren, kan de genezing van wonden worden verkort en kunnen de kosten die gemoeid zijn met wondzorg worden verlaagd.

Complexe wonden hebben een grote impact hebben op het leven van mensen. Daarom is een multidisciplinaire samenwerking met de wijkverpleegkundigen van Florence, huisartsen, diëtisten, ergotherapeuten, ziekenhuizen in de regio en collega-zorgaanbieders van essentieel belang om de genezing van de complexe wond te bevorderen.

Voortouw

CZ heeft Florence gevraagd het voortouw te nemen in het verder ontwikkelen van kennis en behandeling van complexe wondzorg in de gehele zorgketen. Door een goede registratie komen er meer data beschikbaar over de kwaliteit en doelmatigheid van de wondzorg in de regio. Verdere ontwikkelingen ten aanzien van de kennis en kunde van de wondzorg kunnen daardoor worden doorgevoerd.

Verlaging kosten

Door de regiefunctie van de wondconsulenten van Florence hoeft de cliënt niet onnodig lang een complexe wond te hebben. De wondconsulent is vanaf het begin betrokken en bepaalt bijvoorbeeld ook of iemand, via de huisarts, moet worden doorverwezen naar het ziekenhuis.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.