Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Franciscus Gasthuis en Vlietland maakt uitslagen realtime beschikbaar

Patiënten in het Rotterdamse Franciscus Gasthuis & Vlietland kunnen sinds 1 maart op hetzelfde moment inzage krijgen in hun onderzoeksuitslagen als de zorgverlener.

Het gaat om de uitslagen van Laboratoria, Apotheek en Radiologie. Voorheen was deze informatie beschikbaar na zeven dagen.

De uitslagen zijn in te zien via patiëntenportaal MijnFranciscus, dat toegankelijk is via DigiD. In dit systeem zijn persoonlijke gegevens te wijzigen, afspraken te bekijken en te wijzigen, vragenlijsten in te vullen en uitslagen te bekijken.

Wie liever niet zelf direct de resultaten wil inzien, kan daarvoor een optie aanklikken waardoor uitslagen niet zichtbaar zijn. De uitslagen zijn dan te bespreken tijdens het polikliniekconsult. Bij slechte of onverwachte uitslagen wordt er, net als nu ook het geval is, zo snel mogelijk contact opgenomen met de patiënt.

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.