Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gelre start tumorspecifieke poli

Gelre ziekenhuizen start begin februari met de eerste tumorspecifieke polikliniek. Dat is een polikliniek waar voor één type kanker alle betrokken zorgverleners gelijktijdig naast elkaar spreekuur houden. De administratieve ondersteuning is centraal geregeld.

Patiënten hebben op deze manier één aanspreekpunt voor alle vragen. Afspraken worden bovendien zoveel mogelijk op dezelfde dag gepland. Ook de afstemming tussen zorgverleners verloopt makkelijker en sneller doordat de verschillende specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen dicht bij elkaar zitten.

Mammapoli

De eerste tumorspecifieke poli is de mammapoli voor patiënten met borstkanker. Patiënten met een vermoeden op borstkanker willen zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn. Daarom is er in Gelre ziekenhuizen een dedicated behandelteam waarvan ieder lid vanuit zijn vakgebied de patiënt van begin tot eind verzorgt, behandelt en begeleidt. Daardoor krijgen patiënten binnen één dag na verwijzing door huisarts of bevolkingsonderzoek al de uitslag.

Meer poliklinieken

In de toekomst starten ook voor andere vormen van kanker tumorspecifieke poliklinieken.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.