Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Dataportaal van Akwa GGZ uitgebreid

GGZ Dataportaal van Akwa GGZ wordt uitgebreid met een aantal functionaliteiten. Het dasbhoard is nieuw. Ook wordt het gemiddelde verloop van behandelingen zichtbaar gemaakt.

Het dataportaal, dat nu een jaar bestaat, bundelt behandel-, proces- en patiëntkenmerken en koppelt deze aan uitkomstinformatie. Hierdoor wordt bijvoorbeeld inzichtelijk hoe een behandeling bij een specifieke groep patiënten werkt. Dit inzicht is bruikbaar bij het gesprek over kwaliteit tussen professionals.

Dashboard

Het nieuwe dashboard geeft direct inzicht in de generieke meetinstrumenten en proceskenmerken van de eigen organisatie. Het biedt de kwaliteitsfunctionaris ondersteuning bij beleidskeuzes en kwaliteitsverbeteringen.

Verwachtingen

Daarnaast wordt ook het gemiddelde verloop van behandelingen zichtbaar gemaakt. Dit inzicht is ondersteunend bij beleidskeuzes over het op- en afschalen van zorg. Ook kan dit inzicht helpen bij het gesprek met de patiënt om verwachtingen te schetsen over het gemiddelde verloop van een behandeling.

Kenmerken behandelingen

Om verschillen te interpreteren zijn ook de kenmerken van behandelingen van belang. Het koppelen van deze kenmerken aan uitkomstinformatie geeft dit meer inzicht in verschillen. GGZ Dataportaal voegt meer behandel- en procesinformatie toe. Eerste stappen hierin zijn het aantal behandelminuten of het wel of niet toepassen van e-health.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.