Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

H2O gaat samenwerken met Deens ziekenhuis

Het Health Outcomes Observatory Consortium (H2O) en het Aarhus University Hospital gaan samenwerken. Het doel is om uiteindelijk een National Observatory in Denemarken op te zetten en ook het Pan European Observatory in Aarhus te huisvesten.

Binnen H2O werken publieke en private partijen in heel Europa samen om een infrastructuur op te zetten voor waardegedreven uitkomstgerichte zorgdata. Klinische data en patiëntgerapporteerde data komen hier bij elkaar en worden via dashboards teruggebracht naar de patiënt en de zorgverlener – voor bijvoorbeeld betere gezamenlijke besluitvorming. Het is voor het eerst dat dit op Europees niveau gebeurt.

Pan-Europees observatorium

H2O is gestart met observatoria in vier landen: Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Ze bestrijken nu drie ziektebeelden: kanker, diabetes en IBD (chronische darmontsteking). Het is de bedoeling om dit in de toekomst op te schalen naar veel meer aandoeningen en veel meer landen.

Aarhus University Hospital, in samenwerking met het Deense Geneesmiddelenbureau en de Deense Autoriteit voor gezondheidsgegevens, kan nu beginnen met het opzetten van het bestuur en netwerk dat nodig is om een ​​lokaal observatorium in Denemarken te runnen. Bij de lancering zal dit observatorium het H2O-netwerk openstellen voor Deense patiënten, ziekenhuizen en zorgverleners om op grote schaal PRO’s te verzamelen en te delen.

Alle nationale H2O-observatoria zullen uiteindelijk met elkaar worden verbonden via een pan-Europees observatorium. Deze overeenkomst is een bevestiging dat de Pan European Observatory in Denemarken zal worden gevestigd met een kantoor in het Universitair Ziekenhuis van Aarhus.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.