Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Havenpolikliniek houdt ouderen uit het ziekenhuis

Het afgelopen half jaar hebben vijftig kwetsbare ouderen de polikliniek subacute zorg in Rotterdam bezocht. Ze konden daarna terug naar huis. In de oude situatie waren zij op de SEH terecht gekomen.

In 2018 gingen vier Rotterdamse ziekenhuizen met elkaar samenwerken in het voormalige Havenziekenhuis: het Franciscus Gasthuis en Vlietland, het Erasmus MCIkazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het IJsselland ZiekenhuisSpoedeisende Hulpafdelingen van de vier ziekenhuizen raakten overvol met vooral oudere patiënten.

Experiment

Dit zou alleen maar toenemen, dus er moest iets gebeuren. Zo startte een experiment in Havenziekenhuis met een nieuwe zorgvorm: subacute zorg op de polikliniek.

Welzijn

Bestuurder Mark Janssen van het Franciscus Gasthuis en Vlietland , tevens voorzitter van de stuurgroep voor Havenue: “Dit subacute zorgpad is beter voor het welzijn van patiënten en hun mantelzorgers. Bovendien vermindert het de toestroom naar de SEH’s en bespaart het kosten.”

Lees het hele artikel op Zorgvisie. Of ga mee kijken bij Havenue. Dat kan op 16 en 17 april. Skipr en Qruxx nemen u dan mee langs dé beste voorbeelden en cases uit de praktijk tijdens de Inspiratiereis Waardegedreven Zorg. Havenue is één van de stops op deze reis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.