Huidfonds stimuleert mensen met psoriasis eigen regie te nemen

Psoriasis heeft een grote impact op de kwaliteit van leven. Om deze kwaliteit van leven gemakkelijker bespreekbaar te maken, start het Huidfonds de campagne ‘Eigen regie. Jij bent aan zet’.

Deze campagne stimuleert mensen met psoriasis om eigen regie te nemen tijdens hun behandeling met behulp van een aantal concrete tips en adviezen.

Ervaring met behandleingen

In een videoreeks vertellen mensen met psoriasis en artritis psoriatica over hun ervaringen met de behandeling en hoe zij hier meer regie over namen. Zo vertelt John, die al sinds zijn zeventiende psoriasis heeft: “Het nemen van eigen regie geeft mij het gevoel dat ik een stem heb en dat ik gehoord word. Ik merkte dat ik deelgenoot werd van het gesprek over mijn aandoening .”

Experts

Dermatoloog Marc Nahuys vertelt in de campagne: “In een behandeling heb je aan de ene kant een expert als het gaat om de ervaringen Aan de andere kant zit een expert op het gebied van de behandeling. Je moet met z’n tweeën een plan maken.”

Kwaliteit van leven

De campagne is onderdeel van het project ‘Focus op mij, niet op mijn huid’ van het Huidfonds. De doelstelling van het project is de kwaliteit van leven voor mensen met psoriasis te verbeteren. Uit onderzoek van het Huidfonds met focusgroepen, bleek dat mensen met psoriasis meer aandacht willen voor de psychosociale kant van hun aandoening.

Het Huidfonds hoopt met deze campagne zoveel mogelijk mensen met psoriasis te bereiken. De komende weken worden de video’s gedeeld op de website en de social media van het Huidfonds.

 

Reacties