Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ICHOM en LOGEX gaan samen zorguitkomsten internationaal vergelijken

Het International Consortium for Health Outcomes Measurement heeft een meerjarig contract gesloten met het Nederlandse LOGEX om het ICHOM Global Benchmarking Platform te lanceren. Hierdoor kunnen ziekenhuizen sneller en op wereldwijde schaal van elkaar leren en de zorg verbeteren.

Het ICHOM Global Benchmarking Platform gaat gebruik maken van ‘machine-readable’ versies van de ICHOM Standard Sets. Deze maken implementatie eenvoudiger. Ze beperken bovendien de registratielast en vormen hiermee de basis voor wereldwijde benchmarking. Het platform stelt zorgaanbieders in staat om de belangrijkste uitkomsten voor de patiënt te vergelijken met andere zorgaanbieders, nationaal en internationaal.

Door gebruik te maken van de ICHOM Standard Sets en de technologie en expertise van LOGEX, kunnen zorgaanbieders en klinische onderzoekers hun uitkomstdata efficiënt en op schaal gaan verzamelen, valideren en vergelijken. Met interactieve dashboards met filteropties kunnen zij hun prestaties vergelijken met andere zorgaanbieders in de wereld. LOGEX zal de ontwikkeling en dagelijkse ondersteuning van het Global Benchmarking Platform verzorgen via haar dochteronderneming MRDM.

Anonieme gegevens

Onderdeel van het platform zijn open API’s, waarlangs anonieme gegevens eenvoudig beschikbaar worden gemaakt. Zo kunnen zorgaanbieders en hun partners samenwerken om uitkomstgegevens te verzamelen en te verbeteren. Ook kunnen zorgaanbieders hun gegevens downloaden voor verder onderzoek of aanvullende analyses.

Laagdrempelig en betaalbaar

Inzicht in uitkomsten helpt de patiënt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen. Het levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van personalized medicine. Binnen het ICHOM platform kunnen PROMs inzicht geven hoe de zorg meer in lijn te brengen met behoeften en voorkeuren van de patiënt. Tevens willen zij het platform laagdrempelig en betaalbaar maken voor zoveel mogelijk zorgaanbieders.

ICHOM is een onafhankelijke non-profit organisatie die in 2012 is opgericht. Het doel is m standaard uitkomsten definities (Standard Sets) te ontwikkelen via werkgroepen met vooraanstaande klinische experts en patiënten. Deze werkgroepen definiëren welke zorguitkomsten het meest relevant zijn voor patiënten en hoe deze gemeten moeten worden. Vervolgens wordt het resultaat hiervan gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften.

Centrale rol

Deze experts zullen een centrale rol vervullen in de analyse en interpretatie van de wereldwijde data die wordt gegenereerd via het nieuwe ICHOM platform. Om dit wetenschappelijke netwerk verder te versterken, worden de mogelijke meeropbrengsten vanuit het platform geïnvesteerd in klinisch wetenschappelijk onderzoek.

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.