Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interactieve kaart samenwerkingsverbanden Juiste Zorg Op de Juiste Plek

ZonMw heeft een interactieve kaart gepubliceerd van samenwerkingsverbanden die werken aan de juiste zorg op de juiste plek.

Een digitale, interactieve landkaart op de ZonMw website laat zien in welke regio’s projecten zijn gestart. Ook is het voor projectleiders die al bezig zijn met een project een handig hulpmiddel om te zien welke projecten er nog meer worden uitgevoerd. De projecten hebben een subsidie van ZonMw gekregen. “Het ZonMw-programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP) ondersteunt de beweging naar de juiste zorg op de juiste plek in de regio. Dit doen we door dure of overbodige zorg te voorkomen en de zorg verplaatsen – naar dichter bij mensen thuis, in hun eigen vertrouwde leefomgeving- en rondom de mensen te organiseren. Zorg vervangen door nieuwe en andere vormen van zorg – zoals e-health, domotica of sociaal en maatschappelijk werk.”

Vanuit het programma JZOJP zijn sinds 2019 samenwerkingsverbanden aan de slag gegaan met een of meerdere projecten. “De landkaart zal regelmatig worden geactualiseerd met nieuwe projecten”, aldus ZonMw.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.