Home Kennispartner – Genootschap Gepersonaliseerde Zorg

Genootschap Gepersonaliseerde Zorg

Het Genootschap Gepersonaliseerde Zorg is in mei 2021 opgericht. Het Genootschap moet hét professionele samenwerkingsverband worden dat gepersonaliseerde zorg verder verspreidt en ontwikkelt. De oprichters van het Genootschap zijn Ralph So, Jan Hazelzet, Angelique Weel en Nico van Weert.

Artikelen door en in samenwerking met het Genootschap Gepersonaliseerde Zorg

Tips voor verspreiding van gepersonaliseerde zorg in het ziekenhuis: begin klein

Je organisatie in één keer omgooien naar de principes van personalised healthcare volgens Don Berwick of value based healthcare volgens het ‘evangelie van Porter’ is een utopie. Je moet klein beginnen, zo blijkt uit de lessen van het Erasmus MC. Tijdens de verdiepingssessie van het Genootschap Gepersonaliseerde Zorg op 7 april werden onder meer de voordelen van gevalideerde vragenlijsten voorafgaand aan het spreekuur besproken.
Financiering

Gepersonaliseerde zorg verdient zichzelf terug

Gepersonaliseerde zorg kost meer tijd, maar die extra tijdsinvestering verdient zichzelf terug. Dat blijkt tijdens een webinar van het Genootschap voor Gepersonaliseerde Zorg.

Pioniers introduceren Genootschap Gepersonaliseerde Zorg

Op donderdag 27 mei is het startschot gegeven voor het Genootschap Gepersonaliseerde Zorg. Het Genootschap moet hét professionele samenwerkingsverband worden dat gepersonaliseerde zorg verder verspreidt en ontwikkelt. Oprichters Ralph So, Jan Hazelzet, Angelique Weel en Nico van Weert grijpen de aangekondigde landelijke dialoog over passende zorg aan voor een toelichting.

Gepersonaliseerde zorg als waardegedreven zorg

Een behandeling helpt een patiënt het best als die is toegesneden op zijn persoonlijke behoeften, voorkeuren en waarden. Dát moet dan ook ons kompas zijn als we ‘ervaringen en uitkomsten van patiënten’ in de zorg willen verbeteren.