Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keynote David Chambers: kansen van implementatieonderzoek in de zorg

David Chambers is adjunct-directeur bij Implementation Science in the Office of the Director in the Division of Cancer Control and Population Sciences (DCCPS) van het National Cancer Institute (NCI). Tijdens zijn keynote op EIE spreekt hij over het traceren van vooruitgang van implementatieonderzoek in de gezondheidszorg en de huidige kansen en prioriteiten voor verder werk op dit terrein.

Chambers concentreert zich momenteel op hoe pragmatische trials worden ontworpen om interventies (en implementatiestrategieën) generaliseerbaar te maken buiten de studiecontext. Hij bestudeert ook lokale implementatie, met een focus op het ondersteunen van “implementatielaboratoria” waar klinische en maatschappelijke instellingen samenwerken met onderzoekers om prioritaire onderzoeksvragen en lokale innovaties sneller te identificeren. Een andere prioriteit in Chambers’ huidige werk is meer aandacht genereren voor het bestuderen van de-implementatie van ondoelmatige of schadelijke praktijken, ten behoeve van efficiëntere en kwalitatief hoogstaande zorg.

Keynote: Vooruitgang van implementatieonderzoek

De focus van Chambers’ EIE 2021 keynote zal liggen op het traceren van vooruitgang van implementatieonderzoek in de gezondheidszorg en de huidige kansen en prioriteiten voor verder werk op dit terrein. Hij zal enkele veel voorkomende aannames bekijken over het pad dat leidt van onderzoek naar praktijk en beleid, kijken naar de implicaties van die aannames en hoe een meer evolutionair, dynamisch perspectief nieuwe prioriteiten en potentieel biedt.

De belangrijkste boodschappen van David Chambers voor het EIE-publiek zullen zijn:

• Wetenschappelijk bewijs, gezondheidsinterventies, praktijkomgevingen en de bredere omgeving zijn dynamisch. Implementatieonderzoek moet rekening houden met deze dynamiek en deze omarmen om meer behulpzaam te zijn bij het verbeteren van de zorg.

• Er is meer nadruk nodig op adaptatie, borging en de-implementatie om het gebruik van evidence in de klinische praktijk en de maatschappij op een meer natuurlijke manier te optimaliseren.

• We zouden meer moeten leren van implementatie in de praktijk. Practice based evidence is ondervertegenwoordigd in onze kennisbasis over implementatieonderzoek.

Profiel

David Chambers ontving zijn MSc. en PhD in Management Studies (Organisational Behavior) in 1998 en 2001, respectievelijk, aan de Universiteit van Oxford (Verenigd Koninkrijk). Hij werkte van 2001-2014 bij het National Institute of Mental Health (NIMH) en was daar van 2008-2014 hoofd van de afdeling Services Research and Clinical Epidemiology (SRCEB). Van 2006 tot 2014 was David ook Associate Director voor Disseminatie- en Implementatieonderzoek.

Bij het NCI leidt hij momenteel een team dat zich richt op het opbouwen en vooruit helpen van Implementation Science (IS) door middel van financieringsmogelijkheden, trainingsprogramma’s, onderzoeksactiviteiten, verspreidingsplatforms en versterking van partnerschappen en netwerken om onderzoek, praktijk en beleid te integreren.

Ga naar de volledige special van KiZ over implementatie >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.