Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kijktip: in zeven stappen naar een waardegedreven zorg dashboard

Op een goed dashboard is alle relevante informatie in een oogopslag te zien. Maar welke informatie wil je daarop hebben en hoe richt je het dashboard dan in. Het Linnean Initiatief ontwikkelde hiervoor de handreiking ‘In 7 stappen naar een waardegedreven zorg dashboard’.

Op 19 mei organiseerde het Linnean Initiatief een webcast over de handreiking. Anne Vogelaar, projectleider van het Santeon Experiment Uitkomstindicatoren en arts/promovendus Dorinde van der Horst vertelden in deze webcast over de ontwikkeling van twee samen-beslis-dashboards. Dit deden ze aan de hand van het 7 stappenmodel: een dashboard voor chronische nierschade voor in de spreekkamer en voor patiënten thuis en een patients-like-me dashboard voor borstkanker.

 

 

In februari 2015 begon ik als redacteur bij Skipr. Zorgvisie was toen nog de grote concurrent. Sinds 2019 maken we met één redactie deze twee titels én Qruxx, ons platform over waardegedreven zorg. Nog altijd schrijf ik met veel interesse over de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg, van vastgoed en finance tot de belangen van patiënten en zorgmedewerkers. Daarnaast ben ik nu adjunct-hoofdredacteur. Met veel trots draai ik als spil in de goed geoliede machine die onze redactie is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.