Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LOGEX versterkt Europese marktpositie door samenwerking met het Duitse COINS

Het Duitse COINS, marktleider op het gebied van financiële besturings- en kostprijsmodellen voor ziekenhuizen, sluit zich aan bij LOGEX Healthcare Analytics. Hierdoor werkt LOGEX nu samen met meer dan 700 Europese ziekenhuizen op het gebied van operationele, financiële en uitkomstendata.

Momenteel levert COINS software-oplossingen voor kostprijsberekening en gerelateerde producten aan ongeveer 140 zorgaanbieders in Duitsland.

Best mogelijke uitkomsten

LOGEX en COINS delen de visie dat geavanceerde data-analyse een voorname rol kan spelen bij het aanpakken van de groeiende uitdagingen in de gezondheidszorg waarmee moderne samenlevingen worden geconfronteerd, zoals vergrijzing en stijgende kosten.

De bedrijven geloven dat het antwoord op deze uitdagingen kan worden gevonden in de overvloed aan operationele, financiële en uitkomstendata die worden gegenereerd in de ziekenhuizen. “Geavanceerde analyse van deze gegevens levert belangrijke inzichten op die artsen, managers en andere verantwoordelijken in de gezondheidszorg precies laten zien waar strategische actie moet worden ondernomen om te kunnen komen tot de best mogelijke uitkomsten tegen de laagst mogelijke kosten”, meldt LOGEX in een persbericht.

Positieve impact

“Het handhaven van de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg is een enorme uitdaging in veel gezondheidszorgsystemen”, aldus LOGEX-CEO Philipp Jan Flach. Hij zegt in COINS een partner gevonden die de missie van LOGEX onderschrijft om een meetbare, positieve impact te hebben op de gezondheidszorg.

“Samen zullen we in staat zijn om nieuwe inzichten in de kwaliteit van de zorg te combineren met onze financiële informatie en om innovatieve analyses aan te bieden aan onze klanten – in Duitsland en in heel Europa”, aldus Christoph Haas, CEO van COINS AG. “We zijn allebei enthousiast over de impact die we nu als gefuseerde organisatie kunnen hebben op de Europese gezondheidszorg.”

Samenwerking ICHOM

Eerder dit jaar maakten het International Consortium for Health Outcomes Measurement en LOGEX bekend samen te werken. Een meerjarig contract werd afgesloten om het ICHOM Global Benchmarking Platform te lanceren, waarmee ziekenhuizen sneller en op wereldwijde schaal van elkaar kunnen leren en de zorg kunnen verbeteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.