Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LUMC deelt patiëntervaring na bezoek ziekenhuis

Steeds vaker worden patiënten gevraagd om na een ziekenhuisbezoek hun ervaringen te delen. Voor patiënten is niet altijd inzichtelijk wat de uitkomsten zijn van zo’n enquête en tot wat voor verbeteracties de uitkomsten hebben geleid. Het LUMC gaat de resultaten delen op de website en op de poliklinieken.

Het meten van patiëntervaringen is voor het merendeel van de afdelingen van het LUMC onderdeel van de dagelijkse praktijk. Op de poliklinieken wordt hiervoor gebruik gemaakt van een korte enquête met vijf ziekenhuisbrede vragen en maximaal vijf vragen die door iedere polikliniek zelf worden geformuleerd. Patiënten krijgen inzage in zowel de ziekenhuisbrede uitkomsten als in de uitkomsten van de individuele poliklinieken.

Uitkomstenposter

De uitkomsten worden teruggekoppeld via een uitkomstenposter met daarop de onderdelen: ‘Wat gaat goed?’, ‘Wat kan beter?’, ‘Waar wij aan werken’ en een rapportcijfer met eventueel daaronder een quote van een anonieme patiënt.

Centrale plek

Patiënten zien de enquêteresultaten van de polikliniek die ze bezoeken terug via posters die op een centrale plek op de polikliniek hangen. De poster wordt door iedere polikliniek zelf geüpdatet op basis van de ervaringen van hun eigen patiënten. De ziekenhuisbrede uitkomsten worden getoond op de website www.lumc.nl/betermeter. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.