Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maasstad Ziekenhuis gaat PROMs online afnemen

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gaat PROMs online afnemen. De uitkomsten worden gebruikt om samen met de patiënt te besluiten welke vervolgstappen gezet moeten worden in de behandeling. Het ziekenhuis gaat hiervoor QuestManager van VitalHealth Software inzetten.

Deze oplossing bevat een groot aantal gestandaardiseerde vragenlijsten, waaronder die van de internationale organisatie ICHOM. De vragenlijsten maken het mogelijk om de uitkomsten van zorg op een efficiënte manier te verzamelen en te analyseren. De uitkomsten worden vervolgens gebruikt in het proces van samen beslissen, waarin patiënt en behandelaar met elkaar de vervolgstappen bepalen.

Relevante vragenlijsten

VitalHealth QuestManager suggereert op basis van de diagnose of het zorgprogramma welke vragenlijsten relevant zijn. Nadat de zorgverlener het juiste afnameprogramma heeft gekozen, wordt deze automatisch voor de patiënt klaargezet in het online patiëntenportaal. De uitkomsten worden direct verwerkt, waardoor het resultaat van de meting op overzichtelijke wijze beschikbaar is in het dashboard voor de zorgprofessional. Met dit overzicht wordt duidelijk hoe de behandeling volgens de patiënt verloopt en kan gezamenlijk worden besloten welke vervolgstappen nodig zijn.

Gekoppeld

Net als bij veel andere ziekenhuizen wordt VitalHealth QuestManager bij het Maasstad Ziekenhuis gekoppeld aan het elektronisch patiëntendossier (EPD), waardoor de behandelaar vanuit één systeem toegang heeft tot alle informatie. In het geval van het Maasstad Ziekenhuis is er een koppeling met HiX, het EPD van ChipSoft. Ook zijn in de afgelopen tijd integraties met e-health-omgevingen en cliëntenportalen gerealiseerd, onder andere op basis van Koppeltaal.

Speerpunt

Het Maasstad Ziekenhuis is lid van ziekenhuisgroep Santeon. Binnen de Santeon-ziekenhuizen is VBHC een speerpunt. Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis: “Onderdeel van onze strategie is dat we door middel van VBHC de kwaliteit van zorg voor onze patiënten willen verbeteren. Dit doen we door uitkomsten van zorg binnen de Santeon-ziekenhuizen te vergelijken. We kijken daarbij goed naar wat patiënten belangrijk vinden en gaan tegelijk na welke behandelingen het meest kosteneffectief zijn. Om dit te realiseren zoeken we naar innovatieve oplossingen die ons daarbij kunnen ondersteunen.”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.