Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maastricht MMC breidt VBHC-samenwerking met Medtronic uit

Maastricht UMC+ en medisch technologiebedrijf Medtronic werken intensiever samen op het gebied van VBHC. Het beleid en de processen in het ziekenhuis moeten meer worden gericht op de uitkomsten van de zorg voor de patiënt.

Maastricht UMC+ wil ondanks druk op het zorgbudget niet inleveren op zorgkwaliteit. Om deze kwaliteit te kunnen blijven leveren, heeft het ziekenhuis enkele organisatie-brede programma’s, waaronder Operational Excellence en Ziekenhuis op Maat. Vanuit die programma’s zijn er allerlei projecten opgezet, telkens met de intentie om de zorg beter en patiëntgerichter te maken. Concreet gaat het om vraagstukken over hoe patiënten zo optimaal mogelijk geholpen worden door een medische behandeling of hoe voorkomen kan worden dat patiënten vaker en langer dan nodig in het ziekenhuis moeten zijn.

Doorstroomtijden

Er zijn al resultaten met de VBHC-methodiek bereikt in het Hart + Vaat Centrum van het Maastricht UMC+. Op die polikliniek zijn processen zodanig heringericht dat er snelle doorstroomtijden zijn waardoor een patiënt in één polibezoek alle noodzakelijke diagnostische onderzoeken krijgt  en in hetzelfde consult de diagnose en het behandelvoorstel. Door deze herinrichting van het proces zijn ook de wachttijden verkort en is de patiënttevredenheid fors toegenomen.

Partner

Medtronic is voor het Maastricht UMC+ voor de komende jaren een partner om VBHC in een aantal programma’s concreet vorm te geven. Het doel van beide partijen is om kennis en ervaring op te doen met VBHC in de praktijk door middel van het bouwen en verder ontwikkelen van geïntegreerde zorgketens, waarbij de patiëntervaring centraal staat en gestuurd wordt op kwaliteit van zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.