Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Maatschap staat concentratie kankerzorg in de weg’

Zolang de maatschappen er zijn, zal er geen concentratie van kankerzorg plaatsvinden. Kankerpatiënten krijgen dan niet de beste zorg.

Dit zegt Peter Kapitein in zijn blog op Skipr. Zijn organisatie Inspire2Live heeft in april 2018 een petitie aangeboden aan de vaste commissie voor VWS van de Tweede Kamer. Deze petitie heeft als doel het aantal ziekenhuizen dat kankerpatiënten mag diagnosticeren en behandelen, drastisch terug te dringen. Dat gebeurt volgens Kapitein niet omdat het de verantwoordelijkheid van de beroepsgroep zelf is.

IKEA-ziekenhuis

Kapitein introduceert de term IKEA-ziekenhuizen, waarbij IKEA staat voor Ik Kan Echt Alles. De maatschappen in die ziekenhuizen werken in veel gevallen niet mee aan aan concentratie van kankerzorg.

Loondienst

“Als je aan de artsen vraagt mee te werken, maar dat dit 25 procent inkomstendaling betekent, staan ze niet te trappelen van ongeduld om door te verwijzen. Ik begrijp het wel, maar toch is het beter de maatschappen af te schaffen en de artsen in loondienst te plaatsen. Net als in de academische ziekenhuizen.”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.