Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martini Ziekenhuis geeft patiënt een stem

Het Martini Ziekenhuis wil patiënten laten meedenken over verschillende onderwerpen die spelen in het ziekenhuis en riep daarom in april het Martini Panel in het leven. Inmiddels is de eerste enquête naar de bijna 1100 leden van het panel gestuurd, deze gaat over samen beslissen.

Panelleden ontvangen een paar keer per jaar per e-mail een uitnodiging voor een online vragenlijst. Patiënten wordt gevraagd om mee te denken over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld het digitaliseren van patiënteninformatie, samen beslissen, onze medische zorg, laaggeletterdheid of de service in het ziekenhuis.

Samen beslissen

De eerste enquête staat in het teken van samen beslissen. Voor het ziekenhuis betekent samen beslissen “dat we patiënten beschouwen als deskundige over zijn of haar gezondheid en leven”. In de enquête wordt uitgevraagd of patiënten dit ook ervaren in het ziekenhuis. Is er bijvoorbeeld gesproken over de verschillende behandelopties? Was er genoeg ruimte om zelf vragen te stellen? En wat vinden patiënten belangrijk bij het nemen van een beslissing over de behandeling? “Door dit in kaart te brengen, kunnen we zien waar we kunnen verbeteren.”

Qruxx biedt e-learnings aan over Samen beslissen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.