Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mobiele overkapping laat ziekenhuispatiënt beter slapen

Een mobiele overkapping moet de nachtrust van patiënten in het ziekenhuis gaan verbeteren. De uitvinding van geneeskundestudent Dané Koops wordt deze zomer getest in het Radboudumc.

De Maya is een mobiele overkapping die over een ziekenhuisbed geschoven kan worden en geluid en licht tegenhoudt, zo meldt Vox, het magazine van de Radboud Universiteit.

Slaapprobleem

Het idee ontstond toen geneeskundestudent Dané Koops in een groepje zat te werken aan een opdracht voor haar studie om een innovatief idee te bedenken voor in de zorg. “Wij wilden iets doen met het slaapprobleem van veel patiënten, dat volledig geaccepteerd is in de zorg. Verplegers denken vaak: hup, een slaappil erin en klaar. Terwijl slaapmedicatie vervelende gezondheidseffecten heeft.”

Prototype

De eerste Maya is nu in productie. Het is nog een prototype dat alleen dient om mee te testen. Dat gaat in augustus gebeuren, in het Radboudumc, wat gauw een maand of vijf zal duren, denkt Koops. Daarna, in het voorjaar van 2019, moet het product de markt op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.