Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

mProve wil partnerschap met Mayo Clinic

Het netwerk mProve van vijf samenwerkende ziekenhuizen streeft naar een partnership met de Mayo Clinic uit Amerika. Vier experts van de Mayo Clinic komen op 20 november naar een congres over innovatie dat Zorgvisie en mProve samen organiseren.

Het netwerk mProve van vijf samenwerkende topklinische ziekenhuizen streeft naar een partnership met Mayo Clinic. mProve bestaat uit Isala in Zwolle, het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven en Rijnstate in Arnhem.

Koploper

“De Mayo Clinic is een koploper op het gebied van innovatie. Ik denk dat wij met hun kennis sneller nieuwe activiteiten kunnen ontplooien op het gebied van connected care en patiëntveiligheid”, zegt Rob Dillmann, bestuursvoorzitter-Isala en bestuurslid van mProve.

Innovatie stimuleren

Rondom het partnerschap zie Dillmann een aantal kansen. “Mayo Clinic heeft een duidelijke visie op innovatie inclusief operationaliseringskracht. mProve is sterk op het gebied van systemen en modellen voor zorgverlening, zoals zorgpad-integratie, (patiënt)veiligheidsmanagement en efficiëntie. Wij geloven dat door te leren van elkaars systemen en benchmarks, dit inzichten kan opleveren die innovatie stimuleren en de kosten-efficiënt werken”.

Congres

Zorgvisie organiseert op 20 november 2018 met de ziekenhuisketen mProve het Congres Innovatie-lessen van de Mayo Clinic. Vier experts van de Mayo Clinic komen naar Nederland om te vertellen hoe het beste ziekenhuis ter wereld permanent blijft innoveren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.