Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Naast de patiënt aan tafel dankzij het Codman Dashboard

Het nieuwe Codman Dashboard vergroot de mogelijkheden voor samen beslissen. Artsen kunnen met hun patiënten specifieke behandelinformatie delen.

Het Codman Dashboard maakt het mogelijk om informatie over behandelresultaten te filteren naar bijvoorbeeld leeftijd of complicaties. Arts en patiënt beschikken zo over relevante gegevens om een keuze te maken voor een bepaalde behandeling, maar ook voor een behandelcentrum.

Winst in spreekkamer

Erik Hans Eddes is maag-darmchirurg in het Deventer Ziekenhuis en daarnaast directeur van het Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA). Hij ervaart in de spreekkamer de winst van het nieuwe dashboard. Eddes: “Ik kan nu nog specifieker de resultaten van mijn ziekenhuis in relatie tot de landelijke benchmark bekijken. En verder heb ik nu de mogelijkheid om in de spreekkamer specifiek met een patiënt de mogelijkheden te bespreken en samen te beslissen. Kortom ik kan veel patiënt gerichter werken. Ik zit als dokter niet meer tegenover de patiënt maar samen met hem aan tafel”

Eddes is blij met wat het dashboard nu al kan, maar kijkt ook naar de toekomst. “Het zou mooi zijn als de patiënt al voor een consult naar het dashboard kan kijken om zich optimaal voor te bereiden.”

Darmkankerregistratie

Het interactieve dashboard is ontwikkeld door Value2health in samenwerking met DICA. Het is als eerste beschikbaar voor de darmkankerregistratie Dutch ColoRectal Audit (DCRA).

Verbetersessies

Het dashboard wordt sinds september kosteloos beschikbaar gesteld aan alle Nederlandse ziekenhuizen. Eddes: “We streven er als DICA naar om voor de zomer van 2019 de helft van alle registraties via het nieuwe dashboard te laten lopen. Daarnaast zou het mooi zijn als er dankzij het nieuwe dashboard meer verbetersessies georganiseerd worden waarin vakgroepen hun resultaten delen.”

Zie ook: Codman Dashboard maakt kwaliteit zichtbaar op Zorgvisie.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.