Geïntegreerde zorg

Nazorg prostaatkanker in eigen ziekenhuis

Patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep met prostaatkanker kunnen vanaf nu voor de nazorg na een prostaatoperatie terecht bij hun eigen uroloog in Alkmaar of Den Helder. De operatie zelf vindt plaats in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.

Dit is een resultaat van de samenwerking binnen het Prostaatkankernetwerk. Noordwest Ziekenhuisgroep maakt deel uit van dit netwerk waarbinnen zeven gespecialiseerde centra op het gebied van oncologische prostaatchirurgie nauw samenwerken.

Nacontroles

Uroloog Ton Roeleveld.”In de oude situatie werd de diagnostiek voor de patiënt in Alkmaar en Den Helder gedaan. Als er een operatie noodzakelijk bleek, ging de patiënt naar het AVL in Amsterdam. De patiënt bleef daar dan ook voor de nacontroles.”

Uitgangspunt

De patiënt blijft nu patiënt van Noordwest en gaat alleen voor de operatie naar het AVL. Alle nacontroles en andere behandelingen  kunnen gewoon bij de eigen specialist in Alkmaar of Den Helder. Roeleveld: “Dit past prima bij ons uitgangspunt: Zorg dichtbij waar het kan en verder weg als het noodzakelijk is.”

Reacties