Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe ketensamenwerking in Rotterdam

Maasstad Ziekenhuis en Gezondheidscentrum Beverwaard zich samen inzetten voor gezondheid en welzijn van de bewoners van de wijk Beverwaard in Rotterdam Zuid.

De twee partijen hebben hierbij speciale aandacht voor vroeg-signalering en preventie. Een voorbeeld is het laagdrempelig overleg tussen medisch specialist en de praktijkondersteuner van de huisarts over chronische longpatiënten. Daarnaast zijn met de huisartsen in het gezondheidscentrum afspraken gemaakt over de mogelijkheid om zonder consult van een specialist een onderzoek aan te vragen.

Huisarts is regisseur

Centraal staat de huisarts, die het eerste aanspreekpunt voor de inwoner is. Die kan de zorg rondom de patiënt optimaal inzetten. Zorgverleners weten elkaar laagdrempelig te vinden, wisselen kennis uit en stemmen onderling af of doorverwijzing nodig is.

Naast verbetering van de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Beverwaard, hebben het Maasstad Ziekenhuis en Gezondheidscentrum Beverwaard in hun samenwerking speciale aandacht voor inwoners met een chronische aandoening. De zorgaanbieders denken juist bij deze groep betere resultaten te kunnen bereiken door intensieve samenwerking. In de komende periode krijgt dit bijvoorbeeld vorm bij de chronische longziekte COPD en chronisch hartfalen.

Preventie

De preventie richt zich op de hele wijkbevolking en heeft hoge prioriteit. De focus ligt daarbij op leefstijl in brede zin. Hiervoor worden specifieke programma’s voor risicogroepen opgezet. Daarnaast richt preventie zich bij patiënten met chronische aandoeningen op het verbeteren van de gezondheid en het voorkomen van complicaties.

Lees ook:
Ketensamenwerking verbetert longzorg in Nijkerk

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.