Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noordwest Ziekenhuisgroep gestart met snelle behandeling na herseninfarct

Bij Noordwest Ziekenhuisgroep is het sinds begin maart mogelijk een snelle behandeling uit te voeren die tot nu toe niet mogelijk was in de kop van Noord-Holland. Doordat de patiënt nu eerder geholpen wordt, is de kans op herstel groter. In dat traject naar genezing spelen de neuroloog en interventieradioloog, samen met een specialistisch team, een zeer belangrijke rol.

Op de spoedeisende hulp wordt vastgesteld of het gaat om een hersenbloeding of een herseninfarct.  Neuroloog Patricia Halkes: “Indien het bloedpropje zich in een grotere slagader in het hoofd bevindt, komt de patiënt in aanmerking voor een Intra-arteriële trombectomie (IAT) behandeling. Het is belangrijk dat we de patiënt zo snel mogelijk na het infarct kunnen behandelen.”

Zes uur

Onderzoek heeft aangetoond dat een IAT-behandeling heel goed werkt, mits gestart in de eerste zes uur na het ontstaan van de klachten. Halkes: “Hoe eerder we er bij zijn, hoe beter het is. Daarom zijn we zo verheugd dat we de behandeling nu ook in Noordwest locatie Alkmaar kunnen uitvoeren. De patiënt hoeft niet meer per ambulance te worden vervoerd naar Amsterdam. Patiënten uit de kop van Noord-Holland kunnen we nu heel goed in Alkmaar helpen.”

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.