Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nu op Qruxx: e-learnings over samen beslissen

Qruxx is uitgebreid met vijf e-learnings over samen beslissen. Ze zijn afkomstig van Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties NFK. De e-learnings zijn gemaakt in samenwerking met voorlopers uit de zorgsector en uit onderzoek.

Ella Visserman, belangenbehartiger samen beslissen bij NFK: “Samen beslissen is van belang voor iedere patiënt. Daarom heeft NFK deze e-learnings ontwikkeld en aangeboden. Maar NFK is geen onderwijsinstelling. We hebben een partij gezocht die de e-learnings kan onderhouden, kan borgen en verder kan brengen. En daarbij ook zaken als de accreditatiepunten kan verzorgen.”

Vandaar dat ze nu via Qruxx worden aangeboden. ”De eerste e-learning komt oorspronkelijk uit het LUMC. NFK heeft deze module verrijkt met het patiëntenperspectief en heeft met experts verder geschaafd aan de module. Daarna zijn de andere modules ontwikkeld samen met voorlopers uit de zorgsector en uit onderzoek. Nu draagt NFK deze e-learnings over aan Bohn Stafleu van Loghum

Indirecte belangenbehartiging

Tot 15 januari waren de e-learnings toegankelijk op de site van de NFK. Na deze datum worden ze aangeboden via Qruxx.  Visserman: “NFK heeft de e-learnings ontwikkeld en aangeboden als een vorm van indirecte belangenbehartiging. Wij willen dat iedere patiënt passende zorg krijgt. We empoweren patiënten direct en indirect via de zorgverleners. Vandaar dat we deze e-learnings hebben ontwikkeld. NFK heeft samen met velen de basis gelegd. We vertrouwen erop dat ze bij  Bohn Stafleu van Loghum in goede handen zijn.”

Naar de samen beslissen e-learnings

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.