Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek onderscheidt veertien indicatoren incontinentie

Tot nu toe is er geen internationale consensus over wat goede incontinentiezorg inhoudt. Dit maakt het erg lastig voor zorgverleners en gezondheidsinstellingen om de zorg te verbeteren. Een onderzoek moet daar verandering in brengen.

Het onderzoek Measuring Outcomes to Improve the Management of Continence Care  onderscheidt veertien KPI’s (Key Performance Indicators) die van toepassing zijn op individuen. Er is daarbij onderscheid gemaakt tussen zorgafhankelijke individuen die in staat zijn zich te uiten en zorgafhankelijke individuen die daar niet toe in staat zijn.

Drie thema’s

De veertien KPI’s zijn onderverdeeld in drie thema’s: klinisch, economisch en kwaliteit van leven en variëren van op vaardigheden gebaseerde KPI’s (het aandeel van het personeel met de vaardigheden om een continentiebeoordeling uit te voeren en een toilet- en containmentstrategie voor te schrijven), tot de kosten van opname en heropname met betrekking tot de levering van continentiezorg.

Professor Adrian Wagg, Professor of Healthy Ageing bij the University of Alberta: “Er bestaan verschillende soorten incontinentie, terwijl er alleen voor de overactieve blaas uitkomstmaten zijn ontwikkeld. Met dit onderzoek worden de verschillende type uitkomstmaten waarop we ons moeten richten geïdentificeerd. De concrete KPI’s die het onderzoek biedt, zullen helpen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Bovendien, weten we dat de KPI’s volledig gesteund worden door zowel de zorgverleners als ontvangers.”

Wereldwijd probleem

Meer dan 400 miljoen mensen wereldwijd hebben last van incontinentie; het is een van de meest voorkomende problemen bij ouderen. Ondanks verbeterde behandelmethodes en klinische vooruitgang zijn er weinig mensen die weer helemaal continent worden. Dit maakt de kwaliteit van zorg nog urgenter. Mensen die incontinentie ervaren hebben effectieve middelen nodig die passen bij hun individuele behoeftes en omstandigheden.

De resultaten van deze studie zijn op 17 april gepresenteerd op het  Global Forum on Incontinence (GFI). Het onderzoek is geïnitieerd door Essity en gefaciliteerd door de Glosbal Strategy Group van KPMG.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.