Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pathologie-afdelingen kunnen beelden uitwisselen via platform

Pathologie-afdelingen in Nederland kunnen zich nu aansluiten op het Pathology Image Exchange platform (PIE).

Het doel van het landelijke PIE-platform is het digitaal beschikbaar stellen van beelden en verslagen voor consultaties, revisies en expertpanels. Hierdoor kan er sneller een hoge kwalitatieve diagnose gesteld worden door de juiste expert, onafhankelijk van tijd en plaats. Het unieke PIE-platform zal een sleutelrol spelen bij het verbeteren van de oncologische zorg in Nederland.

Op afstand

“Het PIE-platform maakt het eenvoudig om met andere pathologen in het hele land te overleggen en maakt panelbesprekingen digitaal en op afstand mogelijk,” zegt: Dr. S.L. Meijer, Patholoog van het AMC, voorzitter van het LANS-panel (Landelijk Adviesorgaan Neoplasie Slokdarm).

Het project werd vorig jaar geïnitieerd door de Nederlandse Vereniging voor Pathologen (NVVP) en het landelijke netwerk, stichting PALGA. Het is geïmplementeerd door Sectra, samen met de onderaannemers Deutsche Telecom Healthcare en RAM Infotechnology.

 

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.