Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten JBZ kunnen bijna elke oncologische behandeling thuis ontvangen

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis kan inmiddels voor tien soorten geneesmiddelen voor kanker de behandeling thuis geven in samenwerking met vier thuiszorgorganisaties. Bijna elke patiënt geeft daarmee de optie om de behandeling thuis te ontvangen, merkt het ziekenhuis op.

Het project werd eind 2019 gestart met één behandeling samen met Vivent. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen zich in hun eigen omgeving prettiger en minder ziek voelen. Ook scheelt het reistijd en bijvoorbeeld parkeergeld.

Het gaat om behandelingen waarbij vrijwel nooit een complicatie optreedt en waarvan de geneesmiddelen minimaal 36 uur houdbaar zijn. Mensen mogen zelf kiezen of ze in het ziekenhuis of thuis behandeld willen worden.

Niet iedereen kiest voor thuisbehandeling. Sommige mensen vinden het spannend en kiezen voor het ziekenhuis omdat ze zich daar veiliger voelen. Anderen willen liever geen ziekenhuisomgeving thuis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.