Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul van der Nat benoemd tot hoogleraar Waardegedreven zorg

Paul van der Nat, programmamanager Waardegedreven zorg in het St. Antonius Ziekenhuis, is benoemd tot hoogleraar Waardegedreven zorg aan het Radboudumc / de Radboud Universiteit. Hij gaat de komende jaren met zijn onderzoek aan de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc bijdragen aan veranderingen in de organisatie van zorg die ten goede komen aan waardegedreven zorg.

Van der Nat houdt zich in het St. Antonius Ziekenhuis bezig met het doorontwikkelen en verankeren van waardegedreven zorg in het ziekenhuis. Hij is als manager wetenschapsontwikkeling verbonden aan ziekenhuisorganisatie Santeon.

“We hebben onvoldoende zicht op de kwaliteit en kosten van de zorg die we leveren, patiënten ervaren maar al te vaak dat verschillende zorgverleners, afdelingen en organisaties om hun heen niet goed met elkaar samenwerken en we krijgen in de zorg betaald op een manier die alleen maar het leveren van meer zorg stimuleert”, zegt hij op de website van het Radboudumc.

Werkplezier

Daar benoemt Van der Nat ook dat waardegedreven zorg belangrijk is om het werkplezier van verpleegkundigen en medisch specialisten te verhogen. “Dit element wordt niet vaak genoemd, maar valt niet te onderschatten in een tijd van toenemende werkdruk en personeelstekorten.”

De kersverse hoogleraar blijft verbonden aan het St. Antonius Ziekenhuis en aan Santeon.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.